Kledingtips


Het belangrijkste van uw keuze in kleding is dat u zich lekker voelt in de kleding die u draagt, want zal u terug zien op de foto. Wanneer u met meerdere personen op de foto gaat, is het handig om de kleding op elkaar af te stemmen. Trek bijvoorbeeld allemaal een spijkerbroek aan met eenzelfde kleur shirt of blouse. 

5489Bij een witte achtergrond wordt witte kleding geadviseerd of kleren met effen, felle kleuren of pastelkleuren. 
Bij een zwarte (donkere) achtergrond wordt een top met een mooie halsopening geadviseerd. Daardoor gaat alle aandacht bij de foto naar het gezicht uit. 

Bij (gedeeltelijke) naaktfoto’s moet u uitkijken voor huidstriemen, zoals behabandjes of broekranden. Zorg ervoor dat u zeer ruimzittende kleding aan hebt. Dit is vooral het geval bij zwangerschapsreportages. 

Neem accessoires mee zoals hoeden, kettingen of zonnebrillen, als u dat leuk vindt. Een speciale knuffel of speelgoed voor de kleinsten, is veel ontspannender dan het opzetten van een verplichte lach. 

Aanvullende kledingtips

De ‘good old’ spijkerbroeken doen het altijd goed. Met als bovenkleding felgekleurde kleding. U mag natuurlijk ook iets neutraals uitkiezen, zoals een witte blouse of een wit t-shirt. 

Probeer te drukke kleding, zoals kleding met opdruk en/of strepen te voorkomen. Deze maken de foto’s erg druk en onrustig om naar te kijken.  Uiteraard mag u meerdere kledingcombinaties meenemen, zodat u lekker kunt variëren. Zorg dat de kledingstukken onderling goed te combineren zijn. Dat scheelt een hoop omkleedtijd. Ook met petjes, tassen, sjaals, mutsjes en/of accessoires van uw favoriete sport, muziek, film en dergelijke kan het portret een leuke persoonlijke uitstraling meegeven. Deze dient u zelf mee te nemen. IMG_5420-2

Specifieke tips
Kledingadvies baby’s en peuters: Zachte en witte kleding doen het goed op de foto. Als de ouders ook op de foto willen, is het verstandig de kleding er op af te stemmen. Egale, donkere of juist witte kleding passen hier mooi bij. 

Kledingadvies zwangerschapsfoto’s: 
Om een afdruk van knellende kleding op uw huid te voorkomen, adviseer ik u om ruim van tevoren wijde kleding aan te trekken. Dat voorkomt nare strepen en geeft een mooier resultaat. Neem ook wat extra kleding mee. Het liefst met effen kleuren en zonder prints. Het geeft een mooi, rustig beeld.