Zoektocht stap 3 “de eeuwige tweede”


Leuk dat je hebt besloten om verder te lezen.

Eeuwige tweede

Momenteel knaagt het gevoel dat ik de eeuwige tweede/derde ben. Ik heb inmiddels namelijk al diverse sollicitatiegesprekken gevoerd en vaak ook gered tot de laatste twee/drie. Helaas nog geen passende functie gevonden.

Aantal uren

Ergens op gesprek mogen is natuurlijk al prettig, maar als bij binnenkomst blijkt dat onterecht bent uitgenodigd, knaagt dat wel aan je zelfvertrouwen. Tijdens het gesprek werd namelijk duidelijk dat ze iemand zochten voor 40 uur per week. Ze hadden op mijn CV pas later opgemerkt dat ik een baan zocht voor 28-32 uur per week. Het bedrijf is wel zo netjes geweest om een vergoeding te sturen.

Functiewijziging

Het kon niet gekker worden, althans dat dacht ik. Nou gekker werd het zeker. Ik mocht ergens op gesprek en het was een zeer leuk gesprek. Ik dacht, die heb ik in de pocket, hier zie ik mezelf wel werken. Enkele dagen later kreeg ik bericht (via e-mail) dat ik perfect bij de gevraagde functie zou passen. Echter zochten ze iemand met leidinggevende eigenschappen. Als je mij kent, zul je weten dat ik deze bezit. Mocht je mij niet kennen, dan stel je uiteraard vragen om daar achter te komen. Beetje jammer dat in zowel de vacature als het gesprek niet gesproken over leiderschap of iemand die de kar trekt. Dus enige verbazing van mijn kant was er zeker toen dit de reden bleek te zijn dat ik het niet geworden was.

Wel aangenomen, maar zelf niet het vertrouwen.

Er zijn ook gesprekken geweest die heel goed verliepen en ook uitkwamen tot een aanbod. Ik ben een gevoelsmens en heb daarom mijn onderbuik gevoel gevolgd. Die zei heel duidelijk dat ik het niet moest doen, daarom heb ik een functie als marketeer in de zorg en een functie als administratief medewerker geweigerd. Mijn zoektocht ging verder!

De volgende punten zullen de volgende keer aan bod komen.

– Zelfvertrouwen krijgt wel een opdonder
– Het net niet worden zonder reden
– Terug naar het oude nest
– Droombaan!?