Zoektocht stap 2


Start zoektocht

Mijn zoektocht is gestart in januari  ’18. Op dat moment had ik eigenlijk al voor ogen dat ik een combinatiefunctie van marketing, sales en organisatie zou willen. Een stukje verantwoordelijkheid, creativiteit en natuurlijk communicatieve vaardigheden spelen hierbij een rol. De eerste sollicitatie brieven waren zo verzonden en reacties volgden ook al snel. Vrij vlot mocht ik bij diverse bedrijven op gesprek (de bedrijven zal ik niet bij naam noemen in mijn blog). Door de reeds geplande gesprekken was ik van mening dat ik zou weer aan het werk zou zijn. Niet alleen ik dacht dat, maar ook mijn ex-collega’s en mijn naasten waren van mening dat ik zo weer aan het werk zou zijn. Ook gezien mijn werkervaring, diploma’s, leergierigheid, kennis van (online)marketing en andere vaardigheden.

Eerste afwijzing

Bij het eerste bedrijf waar ik op gesprek mocht leken de kaarten in mijn voordeel. Ik werd al uitgekozen uit diverse motivatiebrieven en CV’s en haalde het zelfs tot de laatste 2. Op het moment dat het bedrijf aangaf dat ze het lastig vonden om een keuze te maken, zei mijn onderbuik gevoel al dat het hem niet zou worden. En mijn gevoel was juist. Het was min of meer lootjes trekken en ik ben het daar niet geworden.

Andere functie?

Uiteraard liet ik het daar niet bij zitten. Ik ben ijverig op zoek gegaan naar een gelijksoortige functie. Diverse functies gevonden en ook deze keer weer uitgenodigd op gesprek. Ditmaal verliep het gesprek vlot, maar hier werd mij wel gevraagd of ik een kinderwens had. Op dat moment was mijn zoontje 6 maanden oud en dit heb ik dan ook tijdens het gesprek medegedeeld. Hierop was de reactie als volgt: “en dan wil je nog 32 uur werken?”. Tijdens het gesprek kwam ik er al snel achter dat het bedrijf hele andere plannen met mij had dan de functie-omschrijving had weergegeven. Hierdoor kreeg ik al mijn bedenkingen, maar zij waren wel enthousiast over mij. Ik werd vrij snel uitgenodigd voor een tweede gesprek, waarbij er een persoonlijkheidstest werd afgenomen en diverse vragen werden gesteld. Ook vanaf mijn kant stelde ik vragen, omdat ik voelde dat de functie niet overeen kwam met de gevraagde functie-omschrijving. Op het moment dat ik de deur uit liep, voelde ik dat deze functie het vanaf mijn kant niet ging worden. Op het moment zelf heb ik dit niet aangegeven, maar ik was blij dat ze enkele dagen later belden dat ik het niet was geworden. Ik was namelijk al moed aan het verzamelen om het bedrijf af te wijzen.

Daarna volgde al snel een gesprek bij een ander bedrijf. Hierheen had ik een open sollicitatie gestuurd en vermeld dat ik interesse heb in de functie als (online)marketeer/verkoper. Ik merkte tijdens het gesprek dat zij helemaal geen functie beschikbaar hadden die bij mijn profiel aansloot en waarin mijn interesses lagen. Ik kon bij hen wel als administratief medewerker aan de slag, met oog op de toekomst. Mocht er namelijk wel een plekje vrijkomen op de marketing afdeling, dan kon ik daar terecht. Voor de functie als administratief medewerker vond ik mezelf net te goed en deze functie heb ik dan ook afgewezen.

De volgende punten zullen aan bod komen.

– Eeuwige tweede

– Aantal uren

– Functiewijziging

– Wel aangenomen, maar zelf niet het vertrouwen.

– Zelfvertrouwen krijgt wel een opdonder

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.